Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové košíčky

Perníkové košíčky jsou jednoduché na přípravu. Tvarování košíčků se sice může zdát náročné, ale jakmile zvládnete první dva, půjde vám to úplně samo. Krém je velmi snadný a jeho karamelová příchuť s perníkovým košíčkem hezky ladí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z hladké mouky, sody, moučkového cukru, 40 g másla, vejce, medu a perníkového koření vypracujeme těsto. Krok 2: Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v chladu. Krok 3: Formičky vymažeme tukem. Z těsta odebíráme kuličky, ze kterých vytvarujeme do formičky košíčky. Naskládáme je na plech a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 15 minut. Krok 4: Po upečení košíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 5: Karamelový krém připravíme tak, že utřeme zbylé změklé máslo (140 g) s karamelovým Salkem do pěny a necháme vychladit. Krok 6: Upečené vychladlé košíčky naplníme krémem, ozdobíme čokoládovou polevou a necháme vychladit. Krok 7: Uchováváme je v chladu. Košíčky nemají příliš dlouhou trvanlivost, neměli bychom je skladovat déle než týden.

TIP: Košíčky Izidor

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYoo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYoo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, med, soda jedlá, koření do perníku, vejce, salko karamelové, poleva čokoládová, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu