Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štikozubec pečený v pečence na bramborách

Výborný štikozubec, připravený v pečence je ideální, když zrovna nemáte čas, ale chcete si pochutnat na dobrém jídle. Všechny suroviny jen snadno naskládáte do pečenky a zapnete. Rychlé a lahodné jídlo máte do 60 minut na stole a s minimem nádobí a nepořádku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a poklademe na olejem vymazané dno pečicí nádoby. Krok 2: Přidáme 2 lžíce vody, brambory osolíme a posypeme kmínem. Krok 3: Ryby opláchneme, osolíme v břišní dutině a po obou stranách. Položíme je na brambory, podle chuti posypeme kmínem a poklademe plátky másla. Krok 4: Pečenku přiklopíme víkem a pečeme 45 minut. Přibližně 5 minut před koncem pečení přidáme do pečenky zbývající 2 lžíce vody. Krok 5: Na talířích posypeme petrželkou.

TIP: Rychlé a jednoduché recepty z ryb

Zveřejněno 26. 11. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Štikozubec(hejk)se prodává kuchaný, bez hlavy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec pečený v pečence na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkr0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec pečený v pečence na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkr0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
štikozubec, brambory, olej, voda, sůl, kmín celý, máslo, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu