Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovoce v rumu

Už na sklonku léta je možné myslet na zimní zásoby a nebo také na vánoční dárky pro blízké. Jedním z nich může být toto ovoce naložené v rumu. K naložení je lepší měkké ovoce, třeba švestky, třešně nebo hrozny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jitka540

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: K nakládání se hodí každé ovoce kromě jablek, pouze nesmí být přezrálé. První vrstvu mohou tvořit jahody, vhodné jsou dále třešně, rybíz, broskve, meruňky, maliny, hroznové víno. Ovoce dobře omyjeme, očistíme. Krok 2: Rum nalijeme do čisté a vymyté skleněné nádoby, která se dá dobře zavřít, například láhev od okurek. Do rumu dáme cukr, ovoce a nádobu dobře přikryjeme. Postavíme ji na chladné místo (ideálně takto necháme ovoce 2 měsíce odležet).
Při přidávání dalšího druhu ovoce vše opatrně promícháme. Krok 3: Po přidání poslední vrstvy naplníme toto naložené rumové ovoce do čistých zavařovacích lahví, nebo čistých sklenic, ve kterých třeba chceme ovoce darovat a dobře uzavřeme.

TIP: Jak naložit švestky do rumu

Zveřejněno 29. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovoce v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMky

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovoce v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMky

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ovoce, rum, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu