Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líní lední medvědi

Roztomilé linecké cukroví v podobě líných ledních medvídků rozzáří vašim dětem oči. Příprava je trochu náročnější, ale za výsledek to určitě stojí, Co víc si můžeme přát, než vidět naše děti šťastné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky. Jeden bílek odložíme do chladničky, druhý použijeme do jiného receptu. Krok 2: Na vál prosejeme hladkou mouku, moučkový a vanilkový cukr, přidáme kousky změklého másla a Hery, dva žloutky a citronovou kůru a rukama zpracujeme těsto. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a necháme v chladničce ztuhnout alespoň 2 hodiny. Krok 3: Ze 2/3 těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3 mm. Nožem vykrájíme libovolné podlouhlé tvary (asi 3x5 cm) a přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Zbylou 1/3 těsta vyjmeme z chladničky, zapracujeme všechny odkrojky, vyválíme a opět vykrájíme tvary. Krok 4: V troubě předehřáté na 160-170 °C je dozlatova upečeme a necháme vychladnout. Krok 5: Z větší části fondánu vytvarujeme kuličky, které trochu protáhneme a vytvoříme tak čumáky medvídků. Po stranách hlaviček vytvoříme ouška a ze zbylého fondánu vytvarujeme tlapky. Dekoraci necháme zatím zaschnout. Krok 6: Jeden bílek vyjmeme z chladničky, vyšleháme a pak postupně vmícháme Solamyl a 150–200 g moučkového cukru (záleží na velikosti bílku) přesátého přes čajové sítko. Cukru dáme raději méně a případně přidáme. Polevu je nutné šlehat (třít) nejméně 5 minut, ale může trvat i 10 minut, než je dostatečně hustá a drží tvar. Krok 7: Polovinu polevy obarvíme namodro, zbytek necháme bílý. Vychladlé tvary potřeme modrou polevou, která představuje moře, ihned naaranžujeme hlavičky a tlapky a necháme chvilku zaschnout. Krok 8: Bílou polevu naneseme po obvodu, bude představovat ledové kry a sníh. Asi lžíci polevy obarvíme načerno a vytvoříme detaily na tlapkách, oči a čumáčky. Pokud nemáme černé barvivo, použijeme k dekoraci rozpuštěnou hořkou čokoládu.

TIP: Čím zdobit cukroví

Zveřejněno 1. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líní lední medvědi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2kV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líní lední medvědi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2kV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, tuk hera, kůra citronová, fondán, potravinářské barvivo černé, solamyl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu