Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové úly bez lepku

Vánoce bez včelích úlků si umí představit jen málokdo. I pro ty, co si nemohou dopřát klasické cukroví máme skvělý tip. V tomto receptu najdete návod na bezlepkové perníkové úly plněné kešu krémem s rumem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min bez doby odležení těsta

45 min (45 min příprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme v robotu a hrst z nich odložíme stranou na pozdější obalování. Krok 2: K větší části nadrcených sušenek přidáme pomleté mandle, cukr, koření, kakao a změklé máslo. Uhněteme kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc uležet v lednici. Krok 3: Kešu krém smícháme z rozpuštěným medem a rumem. Poměry můžeme upravit podle vlastní chuti, aby náplň byla tak akorát sladká. Krok 4: Z uleželého těsta tvoříme kuličky, obalíme je v odložené sušenkové moučce a vměstnáme do formičky na úl, uprostřed uděláme prstem (tvořítkem nebo vařečkou) tunýlek. Úly opatrně vyndáme, naskládáme na tác a dáme do lednice ztuhnout. Poté je plníme kešu náplní a spodek uzavřeme bezlepkovým piškotem.

Zveřejněno 3. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové úly bez lepku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Yyj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové úly bez lepku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Yyj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky bezlepkové, máslo, rum, koření do perníku, kakao, cukr třtinový, mandle, krém, med, rum, piškoty bezlepkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu