Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky ze špaldové a kukuřičné mouky potěší i ty, co dbají na svoji linii, ale nechtějí se vzdávat tradičního vánočního cukroví. Špaldová mouka dodá rohlíčkům potřebné živiny, ale svoji chuť si díky oříškům a vanilkovému cukru zachovají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Krok 2: Z těsta tvoříme rohlíčky a pečeme je při 160 °C do zrůžovění (asi 10 minut). Ještě teplé obalujeme rohlíčky ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Krok 3: Je dobré je nechat 1-2 týdny odležet, aby zkřehly.   

Zveřejněno 4. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYZG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYZG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, mouka kukuřičná, cukr třtinový, máslo, ořechy mleté, žloutek, kůra citronová, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu