Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štóla s karamelem

Štóla pochází z Německa, ale i u nás je velmi oblíbená. Díky tvarohu je brzy měkká a nemusíme proto dlouho čekat na odležení. Karamelový pudink ji dodává lahodnou chuť a nejlépe chutná, když ji podáváme politou domácím karamelem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s třtinovým cukrem, pudinkovým a kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo, vejce, tvaroh a vypracujeme hladké konzistentní těsto. Vmícháme nakrájené sušené ovoce a oříšky. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 3: Z těsta vytvoříme obdélníkovou placku, tu přehneme a přeneseme na plech. Pečeme asi 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 30 minut. Krok 4: Po upečení ihned potíráme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem. Štola se krásně obalí a bude dlouho měkká a vláčná. Krok 5: Můžeme podávat i s domácím karamelem nebo jen tak.

Zveřejněno 6. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štóla s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jAp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štóla s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, cukr třtinový, pudinkový prášek, máslo, vejce, tvaroh měkký, ovoce sušené, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu