Štóla s karamelem
Štóla pochází z Německa, ale i u nás je velmi oblíbená. Díky tvarohu je brzy měkká a nemusíme proto dlouho čekat na odležení. Karamelový pudink ji dodává lahodnou chuť a nejlépe chutná, když ji podáváme politou domácím karamelem.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s třtinovým cukrem, pudinkovým a kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo, vejce, tvaroh a vypracujeme hladké konzistentní těsto. Vmícháme nakrájené sušené ovoce a oříšky.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.
Krok 3: Z těsta vytvoříme obdélníkovou placku, tu přehneme a přeneseme na plech. Pečeme asi 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 30 minut.
Krok 4: Po upečení ihned potíráme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem. Štola se krásně obalí a bude dlouho měkká a vláčná.
Krok 5: Můžeme podávat i s domácím karamelem nebo jen tak.
Zveřejněno 6. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štóla s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jAp
Moje poznámka
Štóla s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jAp
Nejnovější recepty
Kanapky s lososem a kaviárem
Přidáno před 6 hodinami
Celerová omáčka s vepřovým masem
Přidáno před 11 hodinami
Kapiový salát
Přidáno před 11 hodinami
Horké maliny
Přidáno před 14 hodinami
Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku
Přidáno před 15 hodinami
Labužnické řízečky
Přidáno 25. 12. 2024 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Vepřové koleno pečené na červeném zelí si ihned oblíbíte: Chuť medu a vůně skořice dělají z české klasiky luxusní pokrm
Sedm nejlepších receptů na snadné jednohubky: Osvěžující šťavnaté z manga, výrazné lososové nebo hermelínové s ořechy
Plněná vejce mimóza: Silvestrovská pochoutka, kterou zvládne připravit každý. Skvěle chutná a máte ji za pár minut
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makovky – šneky
Tonja před 2 hodinami
Kynuté cibuláčky
Tonja před 2 hodinami
Salát ze sterilovaného celeru
Tonja před 2 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 3 hodinami
Chowder s treskou
Tonja před 3 hodinami
Polévka z pečené brokolice a brambor
Tonja před 3 hodinami
Domácí chleba z říše fantazie
Tonja před 3 hodinami
Čočkový salát s kysaným zelím
Tonja před 3 hodinami
Bulky se sýrem
Tonja před 3 hodinami
Štafetky pro mlsouny
Matea před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr třtinový,
pudinkový prášek,
máslo,
vejce,
tvaroh měkký,
ovoce sušené,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře