Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny francouzské brambory

Máme pro vás tip na oběd - jednoduché francouzské brambory s mletým masem a žampiony. Směs je doplněna také strouhaným sýrem, jak uvnitř, tak i na povrchu. Recept je opravdu snadný a zvládne ho i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Janeckova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 750 kJ /
3 764 kcal
Bílkoviny212,26 g
Tuky152,19 g
Vláknina52,40 g
Cholesterol 494 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,50 g
Sacharidy362,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Po uvaření slijeme a necháme vychladnout. Krok 2: Na sádle za stálého míchání orestujeme mleté maso a vařečkou ho rozdělujeme na kousky. Okořeníme, přidáme scezené žampiony a cibuli nakrájenou na půlkolečka. Krok 3: Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak zalijeme smetanou. Krok 4: Brambory neloupeme a nakrájíme je do připravené směsi a přidáme ještě zhruba polovinu nahrubo nastrouhaného nebo nakrájeného sýru. Promícháme. Krok 5: Směs přendáme do vymaštěného pekáče a zasypeme zbytkem sýru. Pečeme dozlatova (180-200 °C). Při pečení nezakrýváme.

TIP: Nejoblíbenější jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 11. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny francouzské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrL6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny francouzské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super rychlý a velmi chutné

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zapečené brambory můžu v jakékoli variantě. Tyhle jsou krásně jednoduché. Jen jsem neměla smetanu, tak jsem ji provizorně nahradila trochou mléka. Příště už budu se smetanou počítat.

:-)<3:yes: Určitě stojí za vyzkoušení. :-K

Chtěla bych jen podotknout, že indgredience v receptu nemají být vrtsvené, ale zamíchané. Každopádně děkuji všem, kdo uvařili a ochutnali a velice děkuji za výběr receptu do kuchařky ❤🧡💛💚💙💜💗

místo cibule jsem dala cuketu a bylo to vynikající

Velice chutné jídlo

Právě jsme dojedli. Naprosto vynikající. Uděláno jen s malými obměnami:yes:

moc dobrý receptík :yes:

Marie Ratajská 25. 2. 2017 12:07
Dnes jsem je dělala a přidala ovařenou brokolici, místo smetany na vaření rozšlehala zakysanou v mléce a rodina si jen pomlaskávala.Prostě mňamka. :-):-8

Nevím, jestli je to musaka, do té dávám ještě jinou zeleninu, ale příbuzenský vztah tu bude a je pravda, že musak je na Balkáně tolik co ve střední Evropě bramborových salátů. Ale to jen reaguji na komentáře, autorka recept nazvala krásně poeticky a já určitě vyzkouším.

Dnes vyzkoušeno a pochutnali jsme si. :-) Moc dobré. :-8

naprosto vynikajici! Dneska jsme meli na obed a moc jsme si vsichni pochutnali. Stravnikum pry jidlo chutnalo vic nez prava musaka :-)

Renáta Pálová 25. 2. 2016 16:22
Včera jsem je dělala moc dobréééé:yes::-p

Krása-určitě vyzkouším.:yes:

Já je dělám ze syrových brambor.Umyju je a pokrájím,pekáček zakryju alobalem a po 20minutách odklopím a dopeču,tak aby byla kurčička a jde to bez vaření ;-):-))

Vděčná chutnající klasika...., možnost různých obměn...., já mleté maso orestuji a vyškvařený tuk, vyliji, odlehčím celé, poměrně kalorické jídlo, a místo žampionů, jakékoliv houby u nás nic moc v oblibě..., nahradím pórkem na kolečka....Také zalívám smetanou, jak 33%, tak jsem zkoušela i odlehčenou smetanu na vaření 10% a obě varianty byly chutné, i když ta tučnější, byla přeci jen o vous lepší ;-)

Tak tohle je musaka...děla se na Balkáně...originální recept je nakrájené bramborové plátky,které můžeme předvařit, poskládat jednu vrstvu na pekáček, zamícháme připravené maso jak je tady v receptu a další vrstva brambor. Dáme v troubě péct a před koncem zalijeme smetanou a šlehaných vajec a posypeme syrém. Je to mnamka :yes::-*

Vesna: Není to musaka, v receptu se nevrství, ale vše se promíchá. Ale asi je to jedno, protože je to výborné 🥧🥣

Super recepty..A toto zkusím už se těším...

Věra Kochová 2. 5. 2015 19:06
Hurá na dobrý naminky

Safra, to bude mňamka, v týdnu budou bez masa jen s žampióny a někdy příště i s mletým, už se těším a bodíček letí ;-)
:yes:

Výborné:-8:-p Žampiony jsem nahradila klobáskou a moc jsme si pochutnali. Děkuji za recept:-K + bod :yes:

františka:nemusia, ale v šupke varené zemiaky majú úplne inú chuť. :-p

františka 3. 9. 2014 18:59
Brambory se nemusí vařit.:-p

:yes:

Naprosto jednoduché a výborné jídlo:yes:

Vypadá to úžasně :yes::-D

Mám hlad a na tohle se vážně nemůžu dívat :-D

Jiřička 7. 6. 2011 04:59
Musím moc chválit a všem doporučit. Toto jídlo je moc dobré a vše v jednom pekáči. Už jsem dělala několikrát a vždy sklízím pochvalu. Dnes se na něj také chystám, jen musím doběhnout pro sýr, mám tu jen kousíček. Přeji hezký den J. :-)

Výborný! Přítel nemohl vynachválit :yes:.

Bezva recept! Moc jsme si pochutnali! :yes:

Tématické fráze:
francouzske brambory, francouzské brambory recept, francouzské brambory v troubě, francouzské brambory se smetanou, zapečené francouzské brambory v troubě, francouzské brambory recept super cz, recept francouzské brambory, francouzský brambory zapečené, francouzské recepty, hraběnčiny zapečené brambory, francouske brambory, recept na francouzské brambory, francouzke brambory, recepty francouzské brambory, francouzsky brambory, hrabenciny zapekane brambory, francouzské brambory vaření cz, francouske brambory recept, francouske brambory video, francouzske brambory s mletým masem

Suroviny:
brambory, maso mleté, sýr tvrdý, smetana na vaření, žampiony sterilované, cibule, koření grilovací, sádlo

Přidat fotografie receptu