Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Esíčková roláda

Vynikající nepečené cukroví z oblíbených retro sušenek, kterým potěšíte celou rodinu. Recept na tuto esíčkovou roládu je starý již více než 40 let, je tedy opravdu prověřený. Příprava je velmi jednoduchá a cukroví můžete směle připravit až na poslední chvíli.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozválíme (nebo nadrtíme ve food processoru) najemno a smícháme se všemi ingrediencemi na těsto. Kdyby bylo těsto tuhé, přidáme ještě trochu kávy. Krok 2: Smícháme suroviny na náplň a vytvoříme hladký krém. Krok 3: Těsto rozválíme na pečicí papír nebo na mikrotenovou folii posypanou krupicovým cukrem na čtverec o síle asi 1 cm. Krok 4: Potřeme náplní a posypeme ořechy a kandovaným ovocem. Krok 5: Stočíme do rolády a dáme vychladit do ledničky. Uchováváme v lednici a před podáváním nakrájíme plátky.

TIP: 20 oblíbených receptů na nepečené cukroví

Zveřejněno 5. 12. 2024

Poznámka autora Cikitita

Recept na Esíčkovou roládu je starý více než 40 let, kdy jsem ho dostala od své pratety. Každý rok jsem ho pak pro ni dělala.

Místo sušenek Esíčka lze použít i sušenky Derby. Na posypání můžeme místo cukru dát strouhaný kokos.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Esíčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rp5z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Esíčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rp5z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky esíčka, cukr moučkový, kakao, rum, káva, máslo, cukr moučkový, žloutek, ořechy vlašské, ovoce kandované, cukr krupice

Přidat fotografie receptu