Zázvoroví panáčci
Zázvoroví panáčci jsou křehké sušenky, ovoněné hřejivým kořením a ochucené pomerančovou šťávou. Příprava je velmi jednouchá, a hezky zabalené sušenky jsou velmi vhodné jako dárek nejen pro malé mlsouny, ale i pro ty velké.
Postup přípravy
Krok 1: Pomerančovou šťávu a med zahřejeme, vmícháme cukr, máslo a mícháme až se cukr rozpustí.
Krok 2: Přidáme mouku, kypřicí prášek, koření a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v chladničce ztuhnout.
Krok 3: Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku asi 5 mm silnou a tvořítkem z ní vykrájíme panáčky nebo i jiné tvary, a vložíme je na 30 minut do chladničky.
Krok 4: Pak je naskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160-170 °C asi 10 minut.
Krok 5: Upečené cukroví stáhneme i s pečicím papírem z plechu na rovnou desku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 6. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvoroví panáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2o3
Moje poznámka
Zázvoroví panáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2o3
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Jednoduché slepované kokosky
Přidáno před 5 hodinami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 8 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 9 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuličky z medového těsta
juli90 před 56 minutami
Těstoviny s brokolicí
LenuleJ. před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Santa Suzana21 před 2 hodinami
Papriková polévka s vejcem
Kajkajak před 3 hodinami
Romadúr v pivu
klukznemanic před 9 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 9 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 12 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 20 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 23 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr hnědý,
máslo,
med,
šťáva pomerančová,
prášek do perníku,
koření do perníku,
zázvor,
sůl
Komentáře