Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na červeném víně a cibuli

Zkuste kuřecí játra vymazlit pečlivou přípravou a přidáním kvalitních přísad. Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce dostupné suroviny skvělé jídlo pro labužníky!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a v rozehřáté pánvi na jedné lžíci oleje restujeme do zlatavé barvy. Krok 2: Mírně zlátnoucí cibulku zalijeme 100 ml vína, poté podléváme po troškách vývarem nebo horkou vodou a dusíme do změknutí, opět přilijeme 50 ml vína. Krok 3: Mezitím očistíme kuřecí játra a nakrájíme cca na třetiny. Dáme do misky, zalijeme vroucí vodou, promícháme a scedíme. Necháme na sítu okapat a oschnout, poté je opepříme a obalíme v hladké mouce. Do menší pánvičky dáme druhou lžíci oleje a samostatně játra opečeme ze všech stran. Krok 4: Opečená játra přidáme k cibuli, přilijeme posledních 50 ml vína, balzamiko krém, přidáme lístky tymiánu z jedné snítky, rajčatovou pastu a podle kyselosti trošku cukru. Osolíme dle chuti a játra už jen velmi krátce podusíme, aby zůstala šťavnatá. Krok 5: O zahuštění se postará mouka, ve které byla játra obalena. Podáváme dle chuti s máslovou bramborovou kaší nebo rýží. Na talířích posypeme lístečky druhé snítky tymiánu a nasekanou petrželkou.

TIP: Hebká bramborová kaše

Zveřejněno 6. 12. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na vaření používám kvalitní víno z moravských sklepů, měla jsem André a Merlot z našich sklepů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na červeném víně a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEBX

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na červeném víně a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEBX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc hezké a vymazlené jídlo. Dala bych si!😋

zuzi777a: :-) Moc děkuji a doporučuji udělat. Přeji krásný den :-)

Suroviny:
játra kuřecí, pepř mletý, mouka hladká, olej, cibule červená, víno červené, krém balsamico, pasta rajčatová, cukr, sůl, tymián čerstvý, petrželka

Přidat fotografie receptu