Ořechová kolečka s čokoládovým krémem
Jemná ořechová kolečka spojená úžasným kávovo-čokoládovým krémem se smetanou chutnají skvěle, když se nechají uležet v chladu alespoň 1-2 dny. Nádherně změknou a doslova se rozplynou v ústech. Navíc při jejich přípravě spotřebujete bílky, které zbyly z pečení jiného cukroví.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha, postupně zašleháme moučkový cukr, pak vmícháme kakao, mouku, rozpuštěné vlažné máslo a mleté ořechy.
Krok 2: Těsto dáme do zdobícího sáčku a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru asi 3 cm (pečením zdvojnásobí velikost). Polovinu koleček ještě ozdobíme půlkou ořechu a pečeme asi 20 minut na 170 °C.
Krok 3: Čokoládový krém: 3 lžíce smetany odložíme bokem a rozmícháme v ní instantní kávu. Do rendlíku dáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, dokud nezkaramelizuje. Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Pak přidáme nalámanou čokoládu, kávu a vymícháme dohladka. Odstavíme a necháme dobře vychladit (nejlépe přes noc v lednici).
Vychlazenou směs vyšleháme šlehačem do hladkého krému. Krok 4: Upečená kolečka spojíme čokoládovým krémem, vždy jedno s ořechem a jedno bez.
Vychlazenou směs vyšleháme šlehačem do hladkého krému. Krok 4: Upečená kolečka spojíme čokoládovým krémem, vždy jedno s ořechem a jedno bez.
Zveřejněno 8. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechová kolečka s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkY46
Moje poznámka
Ořechová kolečka s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkY46
Nejnovější recepty
Pikantní kuličky s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené sušenkové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční kapr s bramborovým salátem
Přidáno před 21 hodinami
Citronové Raffaello
Přidáno 18. 12. 2024 13:52
Přečtěte si
Nejnovější články
Reportáž: Proč je Kašpárkova restaurace 420 takovým hitem? Ochutnáte zde luxusní telecí řízek i dezert ve tvaru doutníku
Univerzální krém do cukroví jen ze dvou surovin: Stačí Salko, máslo a pět minut času, zvládne to i začátečník
Cukroví na poslední chvíli: Vosí hnízda, tatrankové kuličky, šuhajdy nebo sladký salám zvládnete levou zadní
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
Kajkajak před 14 minutami
Rumové kuličky s kokosem
PetraN98 před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Moanka před 2 hodinami
Silný slepičí vývar
Moanka před 2 hodinami
Perníčky - měkké bez čekání
Fitulka před 5 hodinami
Šlehačkové cukroví
Fitulka před 5 hodinami
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
VM Verca před 17 hodinami
Nejlepší marokánky
MajdaTrajda před 17 hodinami
Halloweenské sušenky
martdol@seznam.cz před 18 hodinami
Krémová pórková polévka
martdol@seznam.cz před 18 hodinami
Suroviny:
bílek,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
kakao,
ořechy mleté,
sůl,
smetana ke šlehání,
káva rozpustná,
čokoláda na vaření,
cukr krupice,
zdobení
Komentáře