Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šakšuka s kapustou

Šakšuka je výborná a vydatná snídaně z Blízkého východu a severní Afriky. Jde o pokrm z dušených rajčat, paprik, cibule a vajec, který můžeme různě upravovat - například přidáním kapusty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: 3/4 oloupané cibule nakrájíme na klínky a necháme osmahnout na 2 lžících oleje. Dále přihodíme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a krátce orestujeme. Krok 2: Postupně přidáme na proužky nakrájené papriky a po 5 minutách na proužky nakrájená rajčata a kapustu. Vše osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Pokud je potřeba, podlijeme vodou. Krok 3: Zbylou čtvrtinu cibule a dva stroužky česneku nakrájíme na plátky a na lžíci oleje osmahneme dorůžova. Krok 4: Necháme vydusit téměř všechnu tekutinu, pak do směsi uděláme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Ještě dusíme, dokud vajíčka neztuhnou. Na povrch rozprostřeme osmahnutou cibuli a česnek. Krok 5: Jako přílohu můžeme použít brambory, chleba nebo toasty. 

Zveřejněno 9. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šakšuka s kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Y4D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šakšuka s kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Y4D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, česnek, rajče, sůl, pepř mletý, římský kmín mletý, vejce

Přidat fotografie receptu