Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční sádlové rohlíčky

Sváteční sádlové rohlíčky jsou tradiční cukroví, které se doslova rozpouští na jazyku. Toto cukroví je symbolem staročeských Vánoc, kdy jednoduché ingredience vytvářely nezapomenutelné lahůdky plné pohody a nostalgie.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 50 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a do jednoho zapracujeme lžíci kakaa. Těsto dáme odležet na 2 hodiny do lednice. Krok 2: Z obou těst vyválíme plát 3 mm silný a vykrajujeme tvary rohlíčků. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Vkládáme do vyhřáté trouby a a pečeme na 170 °C asi 6-8 minut. Krok 3: Na krém vyšleháme do pěny máslo, cukr a skořici. Do poloviny krému přidáme lžíci kakaa. Vždy dva tmavé rohlíčky spojíme tmavým krémem a světlé světlým krémem. Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a hustotu upravíme přidáním ztuženého 100% tuku. Krok 5: Vrchní stranu rohlíčků namočíme v rozehřáté čokoládě (tmavé v tmavé čokoládě a světlé v bílé) a necháme ztuhnout. Na povrch naneseme štětečkem stříbrný a růžový prach a ozdobíme marcipánem.

TIP: Jak tvarovat vanilkové rohlíčky - rady a tipy

Zveřejněno 7. 12. 2024

Poznámka autorky Handour

Stříbrný a růžový prach koupíme v potřebách pro cukráře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční sádlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQgA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční sádlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQgA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr moučkový, sádlo, vanilka, kůra citronová, máslo, cukr moučkový, skořice, kakao, čokoláda bílá, čokoláda tmavá, tuk ztužený, marcipán, potravinářské barvivo gelové,

Přidat fotografie receptu