Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční sádlové rohlíčky

Sváteční sádlové rohlíčky jsou tradiční cukroví, které se doslova rozpouští na jazyku. Toto cukroví je symbolem staročeských Vánoc, kdy jednoduché ingredience vytvářely nezapomenutelné lahůdky plné pohody a nostalgie.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 50 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a do jednoho zapracujeme lžíci kakaa. Těsto dáme odležet na 2 hodiny do lednice. Krok 2: Z obou těst vyválíme plát 3 mm silný a vykrajujeme tvary rohlíčků. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Vkládáme do vyhřáté trouby a a pečeme na 170 °C asi 6-8 minut. Krok 3: Na krém vyšleháme do pěny máslo, cukr a skořici. Do poloviny krému přidáme lžíci kakaa. Vždy dva tmavé rohlíčky spojíme tmavým krémem a světlé světlým krémem. Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a hustotu upravíme přidáním ztuženého 100% tuku. Krok 5: Vrchní stranu rohlíčků namočíme v rozehřáté čokoládě (tmavé v tmavé čokoládě a světlé v bílé) a necháme ztuhnout. Na povrch naneseme štětečkem stříbrný a růžový prach a ozdobíme marcipánem.

TIP: Jak tvarovat vanilkové rohlíčky - rady a tipy

Zveřejněno 7. 12. 2024

Poznámka autorky Handour

Stříbrný a růžový prach koupíme v potřebách pro cukráře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční sádlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQgA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční sádlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQgA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr moučkový, sádlo, vanilka, kůra citronová, máslo, cukr moučkový, skořice, kakao, čokoláda bílá, čokoláda tmavá, tuk ztužený, marcipán, potravinářské barvivo gelové,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu