Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Tento elegantní zákusek vás okouzlí na první pohled i sousto. Kombinace vláčného kakaového těsta a jemného tvarohového krému s nádechem mandlí tvoří dokonalou harmonii chutí. Ideální volba pro slavnostní příležitosti i chvíle, kdy si chcete dopřát něco výjimečného.
Suroviny pro 1 plech
na plech 32 x 23 cm
1plech
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy dáme prosetou mouku s práškem do pečiva, cukr, sůl, kakao a vše dobře promícháme. Přidáme všechny tekuté suroviny vodu, olej, příchuť a ocet. Vše důkladně promícháme, vlijeme do plechu a uhladíme.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby na cca 20-25 minut (podle vlastní trouby), po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Zkusíme vpíchnout špejli, pokud po vytažení je špejle suchá, je upečeno. Korpus necháme na mřížce vychladnout a zatím uděláme krém.
Krok 4: Tvaroh, smetanu, máslo a pudink bez vaření dáme do šlehací mísy, přidáme mandlovou příchuť a ušleháme hladký krém. Necháme 10 minut odpočinout. Zatím rozehřejeme v mikrovlnce na 300 W nebo ve vodní lázni čokoládu na polevu.
Krok 5: Korpus potřeme lehce džemem a na něj navrstvíme ušlehaný krém. Uhladíme povrch, polijeme polevou a posypeme mandlovými lupínky. Necháme vychladit a poté nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 8. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rp4J
Moje poznámka
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rp4J
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Jednoduché slepované kokosky
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 6 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Papriková polévka s vejcem
Kajkajak před 54 minutami
Romadúr v pivu
klukznemanic před 6 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 6 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 9 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 17 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 20 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 21 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 22 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 23 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
voda,
olej,
ocet,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
máslo,
pudink bez vaření,
mandle,
marmeláda,
čokoláda,
máslo,
lupínky mandlové
Komentáře (2)