Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása se zelným salátem

Smaženou vinnou klobásu si rádi dáváme na Vánoce i mimo ně. Stočená do spirálky má představovat symbol slunovratu. Vychutnáme si ji s bramborovou kaší a jednoduchým salátem z kysaného zelí a kapie.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu rozdělíme na několik dílů. Jednotlivé kousky svineme do spirály a propíchneme špejlí. Krok 2: Zavinuté klobásy obalíme v hladké mouce, aby při smažení nepopraskaly. Usmažíme je v dostatečném množství rozpáleného oleje po obou stranách. Krok 3: Kysané zelí pokrájíme, přidáme okapanou, pokrájenou sterilovanou kapii, cukr a pepř. Salát
promícháme.  Krok 4: Smažené klobásky podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Další oblíbené recepty z kysaného zelí

Zveřejněno 12. 12. 2024

Poznámka autora poslirecept

Do zelného salátu můžeme také přidat na kousky nakrájený pomeranč nebo rozinky, které namočíme do horké vody alespoň na 20 minut, aby byly vláčné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása se zelným salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása se zelným salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEGr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
klobása vinná, mouka hladká, olej, zelí kysané, kapie, cukr krupice, pepř mletý

Přidat fotografie receptu