Kokosové špičky s rumovou náplní
Pokud máte rádi kokos, ochutnejte i tyto lahodné nepečené kokosové špičky, které krásně voní po rumu. Naplníte je krémem z másla, rumu a žloutku a na závěr ozdobíte čokoládou a kokosem.
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu piškotů vložíme do sáčku a paličkou je rozdrtíme najemno. Smícháme je s kokosem, cukrem, změklým máslem a bílkem. Přidáme 2 lžíce rumu a vytvoříme pevné těsto.
Krok 2: Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu a postupně je vmáčkneme do formičky na vosí hnízda. Druhým koncem vařečky uděláme uprostřed otvor. Pak je opatrně vyklepneme a přendáme na tác. Připravené špičky vložíme do lednice a necháme schnout do druhého dne.
Krok 3: Před plněním připravíme krém. Vyšleháme máslo s cukrem, žloutkem a rumem. Krémem plníme špičky a také potřeme i spodní část, na kterou přimáčkneme piškot.
Krok 4: Hotové cukroví namáčíme v rozehřáté čokoládě a ještě posypeme kokosem.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosové špičky s rumovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2rG
Moje poznámka
Kokosové špičky s rumovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2rG
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Jednoduché slepované kokosky
Přidáno před 3 hodinami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 6 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Santa Suzana21 před 41 minutami
Papriková polévka s vejcem
Kajkajak před 1 hodinou
Romadúr v pivu
klukznemanic před 7 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 7 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 10 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 18 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 21 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 21 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 23 hodinami
Suroviny:
piškoty,
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
máslo,
bílek,
rum,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
rum,
čokoláda
Komentáře