Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva ála vídeňský řízek

Pokud si chcete udělat jeden den bez masa a přitom si pochutnat, připravte k obědu hlívu jako řízek. Příprava je velmi snadná a díky koření má hlíva skvělou a výraznou chuť. Do trojobalu se přidává parmazán, který pokrm také skvěle dochutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme, opláchneme a důkladně osušíme. Nohy odřízneme. Krok 2: Vejce rozšleháme se solí. Strouhanku promícháme s parmazánem. Krok 3: Kloboučky hlívy posypeme houbovým kořením. Obalíme v hladké mouce, namočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance a dobře přitiskneme. Krok 4: Zvolna po obou stranách osmažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje. Krok 5: Dozlatova osmaženou hlívu vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

TIP: 15 oblíbených receptů z hlívy ústřičné

Zveřejněno 14. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ála vídeňský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVgp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ála vídeňský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVgp

Marie

Suroviny:
hlíva ústřičná, vejce, mouka hladká, strouhanka, parmazán, sůl, koření houbová variace, olej

Přidat fotografie receptu