Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuličky alà Red Velvet s bílou čokoládou

Máte v oblibě klasický Red velvet dort? Pokud ano, zkuste si na sváteční chvíle připravit miniporcičky obdobné chuti, hezky schované v bílé čokoládě. Ve tvaru malých kuliček. Tak akorát pro mlsání z tácku s cukrovím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 24 x 20 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Do větší mísy dáme všechny tekuté suroviny až po ocet a metličkou promícháme. Přimícháme tekuté máslo a potravinářské barvivo. Krok 3: Do druhé misky prosejeme mouky a přidáme všechny ostatní sypké suroviny a suchou metličkou promícháme. Poté suchou směs přidáme do tekuté a vše dobře promícháme. Krok 4: Přendáme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct cca 20 minut. Řídíme se vlastní troubou a zkusíme vpichem špejle. Je-li po vytažení suchá je korpus upečený. Přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Vychladlý korpus rozdrobíme do větší misky (odložíme 1 lžíci drobečků na dokončení). Přidáme smetanový sýr, cukr a změklé máslo. Rukou (používám jednorázové mikrotenové rukavice) vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme kuličky (podle velikosti 60-80 kusů). Krok 6: Kuličky ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Když zpracujeme všechno těsto vložíme na plechu na 15 minut do mrazáku. Připravíme potřebný počet papírových košíčků. Krok 7: Rozpustíme bílou čokoládu. Pecky v nádobě k tomu určené dáme do mikrovlnné trouby na 300 W 3x 3 minuty. Vždy po 3 minutách promícháme. Krok 8: Do rozpuštěné čokolády vkládáme maximálně 5 kusech kuliček a malou dezertní vidličkou vyndaváme rovnou do připravených papírových košíčků. Ihned každých 5 kusů posypeme maličko ponechanými drobečky z korpusu. Krok 9: Uchováme v krabici v chladu.

TIP: Red velvet dort - pro začátečníky

Zveřejněno 15. 12. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Viděla jsem jako velké zákusky a zkusila jsem udělat cukroví. Výsledek je moc dobrý. Čas výroby určí šikovnost a velikost, s kuličkami mohou pomáhat i děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky alà Red Velvet s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQjM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky alà Red Velvet s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQjM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
podmáslí, vejce, olej, ocet, máslo, mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, sůl, kypřící prášek, soda jedlá, kakao, sýr smetanový, máslo, cukr moučkový, čokoláda bílá, korpus

Přidat fotografie receptu