Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší korpus

Skvělých receptů na dortové korpusy není nikdy dost. Tento je velmi snadný, šlehají se celá vejce s cukrem, takže odpadá zdlouhavější příprava sněhu. Dávka těsta je akorát tak na jeden dort, který po naplnění a dozdobení rozdělíte na 12 krásných porcí.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jolkaca

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy rozklepneme 6 vajec, přidáme cukr krystal a vyšleháme do hladké pěny. Krok 2: Poté přidáme 15 lžic vody a postupně vmícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Krok 3: Nakonec přidáme vanilkové aroma a hotové těsto přendáme do dortové formy. Pečeme 45 minut na 180 °C.

TIP: Jak upéct korpus, aby se nevyboulil

Zveřejněno 19. 12. 2024

Poznámka autorky jolkaca

Množství těsta je ideální do formy o velikosti 24 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší korpus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYE1L

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší korpus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYE1L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super korpus😋

:-)<3:yes: Také dělávám takový korpus, naučila jsem se ho v mládí od švagra mého muže, který byl vyučený cukrář. :yes::-K

Takový korpus dělám taky a je moc dobrý.

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krystal, kypřící prášek, voda, vanilkové aroma

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu