Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší korpus

Skvělých receptů na dortové korpusy není nikdy dost. Tento je velmi snadný, šlehají se celá vejce s cukrem, takže odpadá zdlouhavější příprava sněhu. Dávka těsta je akorát tak na jeden dort, který po naplnění a dozdobení rozdělíte na 12 krásných porcí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jolkaca

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy rozklepneme 6 vajec, přidáme cukr krystal a vyšleháme do hladké pěny. Krok 2: Poté přidáme 15 lžic vody a postupně vmícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Krok 3: Nakonec přidáme vanilkové aroma a hotové těsto přendáme do dortové formy. Pečeme 45 minut na 180 °C.

TIP: Jak upéct korpus, aby se nevyboulil

Zveřejněno 19. 12. 2024

Poznámka autorky jolkaca

Množství těsta je ideální do formy o velikosti 24 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší korpus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYE1L

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší korpus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYE1L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krystal, kypřící prášek, voda, vanilkové aroma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu