Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční plněný kapr

Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený, naplněný uzeným masem a šunkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jindramach

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Po vykuchání kapra stáhneme z kůže a ořežeme břišní tuk, takto se vyvarujeme nepříjemnému zápachu rybiny. Krok 2: Poté ještě odřízneme hlavu a kapra zevnitř osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Do dutiny kapra klademe vrstvy uzeného masa, oloupané cibule, šunky a nakonec plátky másla. Dutinu sešijeme, nebo uzavřeme pomocí jehel. Kapra vložíme do nádoby na pečení a poklademe jej na povrchu plátky másla. Trochu podlijeme. Krok 3: Kapra pečeme zakrytého při 200 °C 1,5 hodiny za mírného podlévaní. Před koncem pečení nádobu odkryjeme, aby kapr získal kůrku. Krok 4: Plněného kapra porcujeme příčnými řezy a podáváme s pečivem či brambory. Je výborný i za studena.

TIP: Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 21. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční plněný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN3L

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční plněný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN3L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, cibule, maso uzené, šunka, hořčice, sůl, pepř mletý, máslo

Přidat fotografie receptu