Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční bonbonky

Lahodné marcipánové bonbonky polité hořkou čokoládou pěkně ozdobí váš sváteční stůl. Jemná chuť marcipánu, vůně rumu, hořká a bílá čokoláda tvoří skvělou kombinaci. Bonbony se jen rozplynou na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ze zeleného marcipánu uhněteme malé kuličky. Do bílého marcipánu zapracujeme lžíci rumu a potom ho vyválíme na plát. Z něj pomocí vykrajovátek uděláme kolečka a obalíme jimi zelené kuličky tak, aby vznikly větší koule. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 2: Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a rozehřejeme s tukem. Řádně rozmícháme. Vzniklou polevou polijeme bonbony a necháme na mřížce zaschnout. Poté rozpustíme bílou čokoládu a pomocí kornoutku z pečicího papíru bonbony dozdobíme. Krok 3: Uchováváme v chladu.

TIP: Jak na pravý marcipán

Zveřejněno 21. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční bonbonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6M4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční bonbonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6M4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
marcipán, marcipán, rum, čokoláda hořká, tuk ztužený, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu