Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový řízek v mandlové krustě

I úplnou klasiku můžeme připravit trochu jinak. Řízky obalené ve směsi drcených kukuřičných lupínků a mandlí krásně křupou. Díky naložení přes noc jsou navíc velmi křehké. Podávat je můžeme i na Vánoce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení přes noc

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení přes noc)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Naklepeme je, posypeme solí, mletým pepřem a lehce potřeme olejem. Naskládáme na talíř, zakryjeme fólií a necháme přes noc odležet v chladničce, maso bude pěkně křehké. Krok 2: Cornflakes rozdrtíme v robotu, nasypeme do misky a promícháme s mandlovými lupínky. Vejce v misce rozšleháme s trochou koření a vody. Plátky masa obalíme v hladké mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a necháme trochu okapat. Pak plátek obalíme v připravené strouhance, dobře přitlačíme a nakonec zlehka oklepeme. Krok 3: Řízky po obou stranách dozlatova osmažíme ve větším množství horkého oleje. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný olej a podáváme.

TIP: Další oblíbené recepty na řízky

Zveřejněno 23. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek v mandlové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRw95

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek v mandlové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRw95

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, mouka hladká, lupínky mandlové, corn flakes, koření polévkové, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu