Vepřové závitky v žampionové omáčce
Vepřové závitky v žampionové omáčce s pečenou rýží se skvěle hodí k nedělnímu obědu s rodinou. Měkkému a šťavnatému masu s lahodnou omáčkou by odolal jen málokdo. Pečená rýže s cibulí se k masu skvěle hodí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso mírně naklepeme, sůl a pepř smícháme, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku a touto směsí potřeme plátky masa. Poklademe plátky slaniny a rozdělíme na ně omyté listy ze dvou větviček petrželky. Maso svineme a rolky zajistíme párátky nebo omotáme nití.
Krok 2: V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme závitky, které osmahneme ze všech stran. Vmícháme protlak, podlijeme trochou vývaru, šťávu prošleháme a zvolna dusíme asi 45 minut.
Krok 3: Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky, které osmahneme ve zbylém oleji. Opečené houby přidáme k závitkům, přidáme máslo na zjemnění a podlijeme zbylým vývarem. Společně dusíme na mírném ohni ještě asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Asi 5 minut před koncem vaření přilijeme smetanu. Závitky vyjmeme z omáčky, zbavíme párátek či nití a vložíme je zpět.
Krok 5: Rýži důkladně propláchneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli a uvedeme do varu. Dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 8 minut. Poté rýži přesuneme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zakrytou ještě asi 15–17 minut. Do měkké rýže vmícháme zbylou najemno nasekanou petrželku.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky v žampionové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYRr2
Moje poznámka
Vepřové závitky v žampionové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYRr2
Nejnovější recepty
Slepá zrcátka
Přidáno před 3 hodinami
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 11 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 18 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno 21. 12. 2024 13:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronové rohlíčky
paprika1000 před 21 minutami
Oblečené panenky
Rostyg před 1 hodinou
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
wimra před 1 hodinou
Krůtí nudličky na zelenině s rýží
wimra před 2 hodinami
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 3 hodinami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 6 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 6 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 16 hodinami
Suroviny:
plátek vepřový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
slanina anglická,
petrželka hladkolistá,
olej,
protlak rajčatový,
vývar masový,
žampióny,
máslo,
smetana,
rýže dlouhozrnná,
voda,
sůl,
cibule
Komentáře (1)