Babiččina játrová paštika.
Játrová paštika se stala součástí jak výletů, tak i slavnostnějších posezení. Pokud volíte paštiku na ten druhý případ, připravte tuto lahodnou z drůbežích jater. Dovnitř můžete vmíchat i mandlové lupínky.
Postup přípravy
Krok 1: Drůbeží játra očistíme a vypereme, dáme do nízkého kastrolku.
Krok 2: Oloupeme cibulku ale necháme v kuse a do řezné plochy nahoře napícháme 5 kusů hřebíčků. Cibulku dáme do kastrolku k játrům, zalijeme trochou vody a dáme pomalu dusit.
Krok 3: Když jsou játra hotová, tak je přendáme do mixéru a přidáme kapku vody, ve které se játra dusila a rozmixujeme je. Podle chuti osolíme do, umixovaných jater dáme i 2 třetiny rozpuštěného másla a znova promícháme.
Krok 4: Paštiku přendáme do misky, ve které budeme servírovat a dolijeme zbytkem rozpuštěného másla na povrchu. Do paštiky můžeme přidat i lupínky mandlí, je potom slavnostnější.
Zveřejněno 26. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina játrová paštika.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YMw
Moje poznámka
Babiččina játrová paštika.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YMw
Nejnovější recepty
Kuřecí prso s dušenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Ovesné sušenky s pomerančovou kůrou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová roláda plněná vaječno-sýrovou omeletou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky ze žitného kvásku
Přidáno před 11 hodinami
Brambory plněné brynzou
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno 8. 1. 2025 18:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Katův šleh neboli „kaťák“ nejvíc frčel v osmdesátkách: Recept na tuhle hospodskou baštu ale milujeme dodnes
Rychlá kuřecí svíčková: Levnější varianta luxusního nedělního oběda skvěle chutná a je snadná na přípravu
Masopustní tvarohové koblihy krok za krokem: Důležité je pohlídat hustotu těsta a správnou teplotu oleje na smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovar z krůtího masa
Iwana666 před 1 hodinou
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Jan Nemec před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Hanushka před 2 hodinami
Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
wimra před 3 hodinami
Kandovaná pomerančová kůra
janpoho před 6 hodinami
Francouzské palačinky
LidaM před 7 hodinami
Bábovka bez vajíček
jan.cajthaml.04 před 7 hodinami
Polévka z uzených žebírek
Kajkajak před 8 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
cibulka,
máslo,
koření hřebíček,
sůl,
česnek,
lupínky mandlové
Komentáře (1)