Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina játrová paštika.

Játrová paštika se stala součástí jak výletů, tak i slavnostnějších posezení. Pokud volíte paštiku na ten druhý případ, připravte tuto lahodnou z drůbežích jater. Dovnitř můžete vmíchat i mandlové lupínky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kristyna.salaskova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Drůbeží játra očistíme a vypereme, dáme do nízkého kastrolku. Krok 2: Oloupeme cibulku ale necháme v kuse a do řezné plochy nahoře napícháme 5 kusů hřebíčků. Cibulku dáme do kastrolku k játrům, zalijeme trochou vody a dáme pomalu dusit. Krok 3: Když jsou játra hotová, tak je přendáme do mixéru a přidáme kapku vody, ve které se játra dusila a rozmixujeme je. Podle chuti osolíme do, umixovaných jater dáme i 2 třetiny rozpuštěného másla a znova promícháme. Krok 4: Paštiku přendáme do misky, ve které budeme servírovat a dolijeme zbytkem rozpuštěného másla na povrchu. Do paštiky můžeme přidat i lupínky mandlí, je potom slavnostnější.

TIP: Desatero rad na téma domácí paštiky

Zveřejněno 26. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina játrová paštika.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9YMw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina játrová paštika.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9YMw

Marie

Suroviny:
játra drůbeží, cibulka, máslo, koření hřebíček, sůl, česnek, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu