Duhová vosí hnízda
Vosí hnízda jsou velmi oblíbeným druhem cukroví a obvykle jsou snědena jako první. Tento recept nabízí hned několik variant dochucení základní hmoty a krémů. Snadno si tak vyrobíte několik druhů vosích hnízd najednou.
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrcených piškotů, másla, cukru, bílků a rumu (pro děti s mlékem) vypracujeme základní hmotu.
Krok 2: Hmotu rozdělíme na čtyři díly, které ochutíme. Pro kakaová vosí hnízda přidáme 2 lžíce kakaa. Pro malinová vosí hnízda přidáme na prach pomleté lyofilizované maliny a lžíci malinového džemu. Pro ořechová vosí hnízda přidáme pomleté vlašské ořechy a pro zelená vosí hnízda přidáme pomleté pistáciové oříšky a matcha tea prášek. Zapracujeme a jednotlivé kousky těsta zabalíme v potravinové fólie a uložíme do chladu.
Krok 3: Na máslový krém vyšleháme 200 g másla a 150 g moučkového cukru do nadýchané pěny. Rozdělíme na tři díly a ochutíme vlašskými ořechy, malinovým džemem a pistáciovými oříšky s matcha tea práškem. Pro dospělé můžeme do náplní přidat alkohol (rum nebo likéry dle vlastní chuti).
Krok 4: Pomocí formičky vytvoříme z každého druhu těsta vosí hnízda a naplníme příslušnou náplní. Kakaová vosí hnízda naplníme vaječným likérem.
Krok 5: Naplněná vosí hnízda uzavřeme piškoty a uložíme do chladu.
Zveřejněno 22. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Duhová vosí hnízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAQR
Moje poznámka
Duhová vosí hnízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAQR
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 10 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 17 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno 21. 12. 2024 13:48
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oblečené panenky
Rostyg před 47 minutami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
wimra před 48 minutami
Krůtí nudličky na zelenině s rýží
wimra před 49 minutami
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 2 hodinami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 3 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 5 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 5 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 15 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 15 hodinami
Suroviny:
piškoty,
máslo,
cukr moučkový,
bílek,
kakao,
ořechy vlašské,
ořechy pistáciové nesolené,
maliny,
čaj matcha,
rum,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
čaj matcha,
džem malinový,
likér vaječný,
rum,
piškoty
Komentáře (1)