Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povánoční bábovka

Pokud jste to letos přehnali s pečením cukroví a nevíte, co si s přebytky počít, připravte z nich lahodnou bábovku. Je krásně vláčná a díky rumu skvěle voní. Navíc tak najdete využití pro cukroví, které by se jinak nesnědlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasypeme rozdrcené cukroví a drobky zalijeme mlékem (raději méně, abychom ho „neutopili"). Krok 2: Cukroví necháme chvíli nasáknout. Vzniklou hmotu rozšleháme, přisypeme kypřicí prášek a pro výraznější chuť přilijeme rum nebo koňak dle chuti. Krok 3: Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a strouhankou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 4: Pokud je potřeba, těsto naředíme mlékem na obvyklou hustotu těsta na bábovku. Vlijeme ho do formy a pečeme zhruba 45 minut. Krok 5: Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 25. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povánoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERKOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povánoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERKOv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, kypřící prášek, rum, tuk, mouka, strouhanka, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu