Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňská roštěná s cibulkou

Minutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby maso uprostřed zůstálo růžové. Podávejte s opékanými bramborami nebo hranolkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky po stranách nakrojíme a rozklepeme. Z obou stran je osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme maso hořčicí a stejnou stranu obtiskneme do hladké mouky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a vložíme roštěnky moučnou stranou dolů. Zprudka opékáme 3–4 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a necháme stranou. Krok 3: Do pánve přilijeme trochu oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou restujeme do světle hněda. Zalijeme červeným vínem a necháme úplně vyvařit. Pak přilijeme vývar a přivedeme k varu. Krok 4: Do tohoto základu vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů, aby mouka šťávu zahustila. Povaříme 4 minuty a odstavíme. Roštěnky by měly zůstat uprostřed mírně růžové. Krok 5: Cibuli nakrájíme na kolečka, která rozebereme na prstýnky. Ty obalíme v osolené mouce a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.

TIP: Jak udělat cibulové kroužky

Zveřejněno 25. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňská roštěná s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWAJl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňská roštěná s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWAJl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
roštěnec vysoký, sůl, hořčice dijonská, mouka hladká, olej, cibule, víno červené, vývar masový, cibule, sůl, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu