Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilky zapečené s rokforem a rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 698 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny50,12 g
Tuky53,30 g
Vláknina24,31 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,25 g
Sacharidy100,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, posolíme a necháme vypotit. Krok 2: Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata přelijeme vařící vodou, nechíme je v ní asi 40 vteřin a poté prudce zchladíme v kastrůlku se studenou vodou (asi 30 vteřin). Rajčata oloupeme, vymačkáme z nich semínka a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Rozehřejeme olej a asi 10 minut při střední teplotě na něm opékáme drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku a lžičku sušeného (promnutého)oregana. Krok 4: Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut pod pokličkou. Krok 5: Nakonec zacákneme octem a dochutíme. Krok 6: Běhen dušení osušíme lilky a opečeme je na olivovém oleji dohněda. Krok 7: Sýr nahrubo nastrouháme, rohlík umeleme na masovém strojku nebo jemně rozdrtíme v mixéru a vzniklý "prášek" promícháme se lžící olivového oleje, trochou soli a oreganem dle chuti. Krok 8: Na dno zapékací misky dáme třetinu rajčatové směsi, třetinu sýra, kolečka lilku a takto pokračujeme do spotřebování sutovin. Krok 9: Na poslední kolečka lilku přijde rajčatová omáčka, sýr a nakonec celý povrch posypeme rohlíkovými drobky. Krok 10: Zapékáme při 190°C asi 30 minut.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky zapečené s rokforem a rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ROO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky zapečené s rokforem a rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ROO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

do nastávajících teplých dnů jako stvořený;-):yes:
krásný pokrm:-):-K:yes::yes:

To je krásný recept Eli, celou dovolenou jsem se těšila, až si jej udělám. Ukládám. +:yes:
Krásné foky jako vždy.:-))

Eli, já až tady jsem vlastně poprvé lilek vyzkoušela a byl skvělý. Tady ten vypadá opravdu mńamózně:yes::yes:. Ten rokfor, ty brďo, to musí být super kombinace:-p:yes:

Elizo, moc děkuji za informace ohledně přípravy lilku. Teď opravdu ukládám a vyzkouším. Měj se!:-8

Ivulinko, děkuju :-). Ale měla bys to napravit ;-), lilek je skutečná lahůdka. Dá se upravovat na nejrůznější způsoby. Podstatné je nechat ho řádně "vypotit". Nebo ho ochutnej v nějaké osvědčené restauraci, než se pustíš do jeho přípravy...

Jů, to máš ale hezký!!! Sice jsem lilek nikdy nejedla, ale za ty krásné fotečky ode mne dostáváš bodíka.

Tématické fráze:
příprava lilku, lilek s rajcatovou omackou, lilky, zapečený lilek s kuskusem, lilek a jeho příprava, lilek v rajčatové omáčce, lilek recepty, lilek příprava, zapečený lilek, lilky recepty, co s lilkem, zapečený lilek s rajčaty, omáčka s lilkem, lilek recepty. osvědčené, zapeceny lilek se syrem, recept na přípravu lilku, co je lilek, jídla s lilkem, jídla z lilků, lilek-jeho příprava

Suroviny:
lilek, rajče, roquefort, cibule, česnek, rohlík, olej olivový, koření oregáno sušené, ocet, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu