Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kapusta s uzeným masem

Dušená kapusta s uzeným masem je výborná klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Ke kapustě přidáme i zelená jablka, která její chuť pěkně doplní. Kapustu podáváme s osmaženými plátky uzeného masa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: 3/4 uzeného masa nakrájíme na plátky, zbytek na kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a v hluboké pánvi ji na oleji společně s kostkami uzeného masa osmažíme. Krok 3: Kapustu a jablka důkladně opláchneme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kapustu nakrájíme. Krok 4: Jablka i kapustu přidáme do pánve k osmažené cibulce a masu. Potom přidáme nakrájený česnek. Krok 5: Směs podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Krok 6: Hotovou dušenou kapustu dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Směs zahustíme jíškou a necháme provařit. Krok 7: Podáváme s osmaženými plátky uzeného masa.

TIP: Další oblíbené recepty z kapusty

Zveřejněno 27. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, kapusta, jablko zelené, cibule, cukr, ocet, sůl, pepř mletý, česnek, jíška, olej

Přidat fotografie receptu