Medová žebra
Pečená vepřová žebra jsou dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlíme skvělou pochutinu. Maso propečené doměkka dochutíme marinádou z medu, zázvoru a koření. Podávat je můžeme jak na oběd, tak třeba při různých oslavách.
Postup přípravy
Krok 1: Žebra omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. Osolíme je, okmínujeme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme na 40 minut péct při 200 °C.
Krok 2: Poté maso obrátíme, podlijeme, opět zakryjeme alobalem a znovu pečeme dalších 40 minut.
Krok 3: Zatím připravíme marinádu. Kečup promícháme s worcesterovou omáčkou, medem, citronovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem a trochou čerstvě mletého pepře.
Krok 4: Marinádou žebírka potřeme a ještě je bez alobalu dopečeme asi 20 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 30. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8Dz
Moje poznámka
Medová žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8Dz
Nejnovější recepty
Pizza koláčky s balkánským sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zabijačkové miny pizzy
Přidáno před 2 hodinami
Rolky se zelím a uzeným masem
Přidáno před 2 hodinami
Slaná pizza kolečka
Přidáno před 2 hodinami
Mini pizza s hruškou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí marinovaná lepkavá křidýlka
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Císařský trhanec paní Columbové z Hliněné bašty je vylepšený rozinkami a skvěle chutná s borůvkovým žahourem
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Jak uvařit ten nejlepší rýžový nákyp? Správnou rýži s vanilkou vařte v mléce a trochu ji zjemněte smetanou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční rybí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
wimra před 2 hodinami
Masové kuličky pečené v kysaném zelí
dafith před 4 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Joey1 před 7 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
KatkaCechova před 18 hodinami
Ovar z krůtího masa
Iwana666 před 19 hodinami
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Jan Nemec před 19 hodinami
Poctivá květáková polévka
Hanushka před 20 hodinami
Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky
wimra před 20 hodinami
Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
wimra před 20 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
sůl,
kmín celý,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
med,
šťáva citronová,
zázvor čerstvý,
pepř mletý
Komentáře (1)