Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová žebra

Pečená vepřová žebra jsou dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlíme skvělou pochutinu. Maso propečené doměkka dochutíme marinádou z medu, zázvoru a koření. Podávat je můžeme jak na oběd, tak třeba při různých oslavách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žebra omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. Osolíme je, okmínujeme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme na 40 minut péct při 200 °C.  Krok 2: Poté maso obrátíme, podlijeme, opět zakryjeme alobalem a znovu pečeme dalších 40 minut. Krok 3: Zatím připravíme marinádu. Kečup promícháme s worcesterovou omáčkou, medem, citronovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem a trochou čerstvě mletého pepře. Krok 4: Marinádou žebírka potřeme a ještě je bez alobalu dopečeme asi 20 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s opečenými brambory.

TIP: Rady a tipy k přípravě šťavnatých vepřových žeber

Zveřejněno 30. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8Dz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8Dz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra vepřová, sůl, kmín celý, kečup sladký, omáčka worcesterová, med, šťáva citronová, zázvor čerstvý, pepř mletý

Přidat fotografie receptu