Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šišky v kabátku

Šťavnaté a dobře ochucené šišky z mletého masa pečeme zabalené do kabátku z listového těsta, který během pečení pěkně zezlátne. Jako přílohu ideálně podáváme svěží zeleninový salát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme mleté maso. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, sušený tymián, strouhaný sýr, sůl, pepř a směs rukama promícháme. Krok 2: Předem namočíme silnější špejle, na které rukama napichujeme delší válečky vytvořené ze směsi. Krok 3: Listové těsto vyválíme na tenký obdélník a ostrým nožem nakrájíme dlouhé proužky, široké asi 1,5 cm. Těstem ovineme maso na špejli, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a vše potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli. Krok 4: Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Krok 5: Maso v kabátku podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, který připravíme dle fantazie.

TIP: Jak udělat domácí listové těsto a co z něj připravit

Zveřejněno 29. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šišky v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOJO1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šišky v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOJO1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, hořčice dijonská, vejce, tymián sušený, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, těsto listové, vejce

Přidat fotografie receptu