Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z celého (nemletého) máku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniela.Hanusova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 034 kJ /
8 613 kcal
Bílkoviny144,61 g
Tuky380,12 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy1 123,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vysypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Lehce promícháme. Krok 2: Přidáme vejce, mléko, olej a důkladně zamícháme. Krok 3: Klasicky vytřeme máslem pečicí formu na bávoky, vysypeme hladkou moukou a nalejeme těsto. Krok 4: Pečeme asi 45min při 180°C.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z celého (nemletého) máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VG5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z celého (nemletého) máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VG5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Hera do těsta patří? V jaké formě? Rozpuštěná, nastrouhaná....:-? V Postupu už zmíněmá není....

Bábovku už peču podruhé. Přidala jsem ještě rozinky. Moooooc dobré. :-)))

helenka: ja s takovyho testa delam uplne vsechno :) dam si tam jaky koliv ovoce a pod....neni to hrnkova buchta???

ja z takoveho testa delam vse :) neni to hrnkova buchta????heru tam davam taky,ale uz ne olej!!z hery je to lepsi!!

neni to boh vi co ale da se:-K:-S:-)

Dneska jsem jí konečně vyzkoušela a je moc dobrá;-):yes::yes::yes::yes:Nedala jsem do bábovkové formy, ale na plech:-)

Danielko máš stejné příjmení jako já za svobodna;-)
Jinak bábovka se mi moc líbí, hlavně že se nemusí mlít mák:-K:yes:

Tak jsem to prubnul, ale na plechu a pak rozříznuto a namazáno džemem s černého rybízu a je to slušná mňamka.;-);-);-)

Petra, určite iba olej! (príp. jedno alebo druhé)Bolo by to mastné. Klikni si na ten druhý recept, je identický, až na tú Heru...

Danielo,do těsta sed ává olej a ještě Hera? V postupu se Hera už neobjevuje.

;-)Danielo, taky ráda používám nemletý mák a dělám dost podobně:-) Jinak tě tady mezi náma vítám, ať se ti tu líbí a najdeš tu hodně inspirace....my se těšíme na tvoje recepty a ještě přidávej fotky, když uvaříš, to je dobrá reklama vytvořeného jídla;-)Dávám ti bodíka:yes:

Tématické fráze:
maková bábovka z nemletého máku, makova babovka z celého maku, buchta z nemleteho maku, buchta z celého máku, bábovka z celého máku, uchování máku, makova buchta z nemleteho maku, maková buchta z celého máku, uskladneni maku, jak uchovat mák, bábovka s celým mákem, maková bábovka z mletého máku, mák celý, jak uchovat mlety mak, maková bábovka nemletý mák, buchta s nemletého máku, mák recepty, bábovka z bílého máků, bábovka z máku, bábovka s mákem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mák, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, tuk hera

Přidat fotografie receptu