Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka v bylinkách

Sváteční panenka v bylinkové krustě je lahodné a šťavnaté maso ochucené směsí petrželky, česneku, strouhanky a pepře. Úhledné nakrájená a doplněná rajčatovou směsí s kapary a olivami, může směle konkurovat pokrmům servírovaným ve vyhlášených restauracích.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na krustu dáme do mixéru a společně promixujeme na jemnou směs. Panenku očistíme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na asi 4 cm široké špalíčky. Ty osolíme a opepříme, obalíme v rozšlehaném bílku a poté ve strouhankové posypce. Krok 2: Maso pečeme při 180 °C asi 20 minut. Krok 3: Mezitím cibule a rajčata nakrájíme na větší kusy a bylinky svážeme provázkem. Cibuli s bylinkami restujeme asi 2 minuty na větším ohni, pak vsypeme jarní cibulku i plátky česneku a smažíme 1 minutu. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata, kapary a olivy. Krok 4: Vlijeme víno a necháme ho odvařit. Pak vyndáme bylinky, vmícháme petržel a servírujeme společně s plátky panenky.

TIP: 17 nejoblíbenějších receptů na vepřovou panenku

Zveřejněno 29. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRA25

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRA25

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Díky za super inspiraci, trochu jsem vytunila krustu a bylo to skvělé. Místo strouhanky jsem do sekáčku dala starší zbytek bagetky, petrželku, česnek, navíc strouhla citronovou kůru a asi lžičku parmazánu. Maso jsem nenamáčela do bílku, ale potřela hořčicí. Dělávám takto lososa a máme to moc rádi, jen mě nikdy nenapadlo takhle udělat i vepřové 🙂

Výborné

Suroviny:
strouhanka, česnek, petrželka, sůl, pepř mletý, panenka vepřová, bílek, cibule červená, cibulka jarní, rajče cherry, rozmarýn, tymián, olej, česnek, kapary, olivy černé, víno bílé suché, nať petrželová

Přidat fotografie receptu