Škvarkové a zelné placky
Křupavé škvarkové a vláčné zelné placky jsou dokonalým spojením chutí, které si zamilujete. Tato tradiční česká pochoutka je ideální jako rychlá večeře, pohoštění pro hosty nebo příloha k polévkám.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto, které necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 2: Špek nakrájíme na malé kostičky, až nám na pánvi pustí tuk, pak přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a rozdělíme ji na dvě poloviny. K jedné přidáme nasekané škvarky a k druhé vymačkané kyselé zelí a nadrobno nakrájenou slaninu.
Krok 3: Z poloviny těsta vyválíme plát, posypeme škvarky s cibulkou, osolíme, opepříme a srolujeme od delší strany jako roládu, opět trochu rozválíme a opět srolujeme, ale do kratší strany.
Krok 4: Druhou placku posypeme zelím a slaninou, osolíme, opepříme a srolujeme jako první plát.
Krok 5: Rolky necháme 15 minut odpočinout, rozválíme na plát, nakrájíme na různé tvary, necháme 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme semínkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 30. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové a zelné placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EZo
Moje poznámka
Škvarkové a zelné placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EZo
Nejnovější recepty
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Přidáno před 20 minutami
Karbanátky z červené čočky
Přidáno před 40 minutami
Rychlý silvestrovský sulc
Přidáno před 46 minutami
Podvojanský bulgur se zelím
Přidáno před 2 hodinami
Pohankové lívanečky s medem
Přidáno před 5 hodinami
Sýrovo-česneková pomazánka na chlebíčky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Krkovička po staročesku: Šťavnatá klasika překvapí intenzivní chutí a výraznou barvou omáčky, které docílíte pomocí jednoho fíglu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 1 hodinou
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 2 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Libra před 5 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 17 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka před 20 hodinami
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak před 21 hodinami
Škvarkové pagáče
Merylas před 21 hodinami
Čočková polévka babičky z hor
Denade před 22 hodinami
Drobenka na koláč
Kava 2 před 22 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
žloutek,
mléko,
sádlo,
sůl,
zelí kysané,
slanina anglická,
škvarky,
cibule,
špek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (1)