Šťavnatá jablečná buchta
Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou sladkokyselou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Z jablek odstraníme jádřince a nahrubo je nastrouháme.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: V jedné míse smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté. Ty tekuté prošleháme metličkou a postupně přimícháváme sypké suroviny. Těsto vlijeme na plech a pečeme asi 25-30 minut, ale po 15 minutách stáhneme teplotu na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, postupně přiléváme smetanu a mícháme do úplného propojení. Nakonec přimícháme rum.
Krok 5: Buchtu polijeme a posypeme drcenými nebo celými oříšky, kokosem a poklademe mochyněmi. Necháme zatuhnout a nakrájíme.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EyD
Moje poznámka
Šťavnatá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EyD
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicová pomazánka s cottagem (i pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Krémová květákovo-mrkvová polévka s vejcem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Tropický chia pudink
Přidáno před 14 hodinami
Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s masovými kuličkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí Vesuvio s hráškem a bramborami z jedné pánve
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čaj o páté? Kořeněné sušenky podle Josefa Maršálka voní skořicí a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Oharková omáčka je klenotem jihomoravské kuchyně: Sladkokyselá chuť, zjemněná smetanou, skvěle ladí k plátku hovězího
Perfektní brokolicová polévka krok za krokem: Lepší chuť dodá orestovaná kořenová zelenina a správný druh sýru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lískooříškové sušenky I
MartinkaM před 4 hodinami
Pomerančové crinkles sušenky
MartinkaM před 4 hodinami
Snadný štrúdl
mismi před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
bohdana před 6 hodinami
Zapečené brambory s Nivou a pórkem
Pavel Janak před 9 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
SarkastickyKocour před 10 hodinami
Kokosové palačinky s jablečnou náplní
AndreaAbb před 10 hodinami
Gulášová polévka II.
Eva80 před 11 hodinami
Jihočeský kočičák (lepenice)
Bazo66 před 11 hodinami
Vepřové srdce na slanině
vladhn před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
olej,
jablko,
cukr třtinový,
kakao,
rum,
mléko,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
rum,
ořechy pistácie,
mandle,
kokos strouhaný,
mochyně
Komentáře (2)