Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá jablečná buchta

Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou sladkokyselou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z jablek odstraníme jádřince a nahrubo je nastrouháme. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: V jedné míse smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté. Ty tekuté prošleháme metličkou a postupně přimícháváme sypké suroviny. Těsto vlijeme na plech a pečeme asi 25-30 minut, ale po 15 minutách stáhneme teplotu na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, postupně přiléváme smetanu a mícháme do úplného propojení. Nakonec přimícháme rum. Krok 5: Buchtu polijeme a posypeme drcenými nebo celými oříšky, kokosem a poklademe mochyněmi. Necháme zatuhnout a nakrájíme.

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6EyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6EyD

Komentáře (2)

Vypadá to náramně! 👌😋

Šťavnatá dobrota, které se dá jen těžko odolat

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, olej, jablko, cukr třtinový, kakao, rum, mléko, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, rum, ořechy pistácie, mandle, kokos strouhaný, mochyně

Přidat fotografie receptu