Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolice je velmi chutná a zdravá. Ve formě karbanátků jistě zachutná i lidem, kteří její chuť jinak nemají moc v lásce. Díky tvarohu jsou krásně šťavnaté. Připravíme je v troubě, aby byly ještě o trochu zdravější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme ji na malé kousky (můžeme ji nasekat v robotu). Česnek oloupeme a prolisujeme. Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: K brokolici přidáme žloutky, tvaroh, prolisovaný česnek, podle chuti osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Nakonec do směsi opatrně vmícháme bílky, ze kterých jsme ušlehali tuhý sníh. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Ze směsi vytvarujeme středně velké karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme do zlatohněda přibližně 30 minut, v polovině pečení je obrátíme. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Co dalšího připravit z brokolice

Zveřejněno 3. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X1l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X1l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, česnek, vejce, tvaroh měkký, sůl, pepř mletý, strouhanka

Přidat fotografie receptu