Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák v listovém těstě

Zapečený květák v listovém těstě je lahodný a krásně vypadající pokrm. Kapsa z listového naplněná mletým masem, dušenou zeleninou a květákem je snadná na přípravu a výsledná chuť předčí vaše očekávání.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Růžičky květáku vhodíme do vařící osolené vody a povaříme pouze 5 minut. Rychle zchladíme ve studené vodě. Krok 2: K mletému masu přidáme škrob, lžíci studené vody, osolíme, opepříme a vše promícháme. Vytvarujeme dvě nízké obdélníkové placičky, které krátce opečeme na sádle. Krok 3: Na výpeku z placiček osmahneme nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme hrášek, nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, osolíme, opepříme a společně krátce orestujeme. Krok 4: Listové těsto rozválíme na dva obdélníky, do kterých budeme balit náplň. Krok 5: Na jednu polovinu každého obdélníku položíme placičku z masa, poklademe vrstvou podušené zeleniny a nahoru položíme květákové růžičky. Každou masozeleninovou náplň přikryjeme volnou polovinou těsta a okraje těsta přitiskneme k sobě. Krok 6: Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, několikrát propíchneme vidličkou, posypeme sezamem. Pečeme na 200 °C dozlatova asi 30 minut.

TIP: Jak připravit domácí listové těsto

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxA73

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxA73

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, maso vepřové, škrob, mrkev, celer, cibule, hrášek, sádlo, těsto listové, sůl, pepř mletý, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu