Tatranský řízek
Tatranský řízek je pokrm z jednoho pekáčku. Na vrstvě brambor je naskládáno maso, žampiony i cibule a vše je zapečeno s vrstvou sýra a majolky. Snadný víkendový oběd pro celou rodinu máte na stole během hodinky, takže si můžete klidně přispat.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem.
Krok 2: Plátky masa naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše posypeme česnekem, solí a pepřem.
Krok 3: Z brambor uděláme na plechu čtyři ploché hromádky, na které položíme maso, přidáme vrstvu plátků cibule, vrstvu nakrájených hub a nahoru rozprostřeme směs nastrouhaného sýra a majolky.
Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Moje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 minutou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 49 minutami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 1 hodinou
Palačinky s džemem
jakub@V před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 2 hodinami
Jklůkljů
[email protected] před 3 hodinami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 14 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr tvrdý,
majolka,
žampióny,
brambory,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej
Komentáře (3)