Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatranský řízek

Tatranský řízek je pokrm z jednoho pekáčku. Na vrstvě brambor je naskládáno maso, žampiony i cibule a vše je zapečeno s vrstvou sýra a majolky. Snadný víkendový oběd pro celou rodinu máte na stole během hodinky, takže si můžete klidně přispat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem. Krok 2: Plátky masa naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše posypeme česnekem, solí a pepřem. Krok 3: Z brambor uděláme na plechu čtyři ploché hromádky, na které položíme maso, přidáme vrstvu plátků cibule, vrstvu nakrájených hub a nahoru rozprostřeme směs nastrouhaného sýra a majolky. Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.

TIP: 7 oblíbených jídel z jednoho pekáčku

Zveřejněno 3. 1. 2025

Poznámka autorky Handour

Jako přílohu použijeme zeleninový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatranský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Z8v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatranský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Z8v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Prosím, pečieš pod alobalom?

Parádní, pochutnala bych si.

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr tvrdý, majolka, žampióny, brambory, cibule, sůl, pepř mletý, česnek sušený, olej

Přidat fotografie receptu