Tatranský řízek
Tatranský řízek je pokrm z jednoho pekáčku. Na vrstvě brambor je naskládáno maso, žampiony i cibule a vše je zapečeno s vrstvou sýra a majolky. Snadný víkendový oběd pro celou rodinu máte na stole během hodinky, takže si můžete klidně přispat.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem.
Krok 2: Plátky masa naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše posypeme česnekem, solí a pepřem.
Krok 3: Z brambor uděláme na plechu čtyři ploché hromádky, na které položíme maso, přidáme vrstvu plátků cibule, vrstvu nakrájených hub a nahoru rozprostřeme směs nastrouhaného sýra a majolky.
Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Moje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Nejnovější recepty
Krkonošské holubky
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninová rýže s cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Omeleta ze špaget
Přidáno před 4 hodinami
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Lososovo-avokádová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně péct kuře? Lepší je svázané, na prsa se vloží speciální stříška a je dobré sledovat barvu šťávy, která z kuřete vytéká
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hermelínová polévka
Kajkajak před 14 minutami
Brokolicová polévka
KepiCZ před 22 minutami
Krkovice na houbách a kapiích
romanka1009 před 2 hodinami
Srnčí medailonky
Veronika.Hrozna před 3 hodinami
Čočka na kyselo
Oskeruska před 5 hodinami
Tortilla smažená
Lucie1001 před 5 hodinami
Drožďová polévka
Macek01 před 5 hodinami
Jehněčí kýta na červeném víně
stanavokr před 5 hodinami
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
stanavokr před 5 hodinami
Losos se smetanovou koprovou omáčkou
stanavokr před 5 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr tvrdý,
majolka,
žampióny,
brambory,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej
Komentáře (2)