Hovězí několika pepřů
Hovězí plec dušená se třemi druhy pepřů potěší ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy. Abyste dosáhli dokonalé šťavnatého masa, dobře maso ze začátku zatáhněte a pak pomalu duste. Dopřejte mu čas a rozhodně nebudete zklamaní.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na drobné kostky, nasypeme do hrnce a necháme vyškvařit. Přihodíme na drobno krájenou cibuli a restujeme do zlatotohněda. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek.
Krok 2: Maso vcelku osušíme a ze všech stran osolíme a zasypeme drceným barevným pepřem tak, aby maso bylo ze všech stran obalené. Do cibulového základu nasypeme zelený pepř bez nálevu a v hmoždíři nadrcený kampotský pepř.
Krok 3: Poté vložíme maso a ze všech stran jej zatáhneme. Podlijeme vodou, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, a táhneme na nízkém stupni asi 1,5-2 hodiny, aby maso bylo opravdu měkké.
Krok 4: Maso vyndáme a zbytek omáčky rozmixujeme do hladka. Zahustíme sádlovou jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí několika pepřů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kG8J
Moje poznámka
Hovězí několika pepřů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kG8J
Nejnovější recepty
Krkonošské holubky
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová rýže s cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta ze špaget
Přidáno před 5 hodinami
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Lososovo-avokádová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně péct kuře? Lepší je svázané, na prsa se vloží speciální stříška a je dobré sledovat barvu šťávy, která z kuřete vytéká
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hermelínová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Brokolicová polévka
KepiCZ před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
romanka1009 před 3 hodinami
Srnčí medailonky
Veronika.Hrozna před 4 hodinami
Čočka na kyselo
Oskeruska před 6 hodinami
Tortilla smažená
Lucie1001 před 6 hodinami
Drožďová polévka
Macek01 před 6 hodinami
Jehněčí kýta na červeném víně
stanavokr před 6 hodinami
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
stanavokr před 6 hodinami
Losos se smetanovou koprovou omáčkou
stanavokr před 6 hodinami
Suroviny:
plec hovězí,
špek uzený,
cibule,
pepř zelený sterilovaný,
pepř barevný mletý,
pepř drcený,
česnek,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (2)