Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové sopky

Zajímavé pohoštění s netradičním vzhledem připravíme z brambor obalených slaninou. Po upečení brambory naplníme čedarem a vejci a ozdobíme jarní cibulkou. Pak už stačí jen krátce zapéct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a seřízneme je nožem tak, aby stály. Brambory skrz naskrz vydlabeme vykrajovátkem na jádřince tak, aby zbyl jen kruhový obvod. Krok 2: Dáme je na plech s pečicím papírem. Každou bramboru obalíme dvěma plátky slaniny. Pečeme 45 minut při 200 °C. Krok 3: Asi 15 minut před koncem pečení brambory vyndáme a opět je obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátkem, aby brambory držely tvar. Krok 4: Když brambory vyndáme, necháme je pár minut zchladnout. Pak je přibližně do 1/4 naplníme sýrem, který lehce umačkáme. Na sýr vyklepneme vejce a posypeme ho nadrobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem. Krok 5: Plech vrátíme do trouby a pečeme 6-12 minut podle toho, jak moc chceme mít vejce vařená.

TIP: Další bramborové recepty

Zveřejněno 6. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové sopky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RA87

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové sopky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RA87

Marie

Suroviny:
brambory, slanina, sýr chedar, vejce, cibulka jarní, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu