Bramborové sopky
Zajímavé pohoštění s netradičním vzhledem připravíme z brambor obalených slaninou. Po upečení brambory naplníme čedarem a vejci a ozdobíme jarní cibulkou. Pak už stačí jen krátce zapéct.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a seřízneme je nožem tak, aby stály. Brambory skrz naskrz vydlabeme vykrajovátkem na jádřince tak, aby zbyl jen kruhový obvod.
Krok 2: Dáme je na plech s pečicím papírem. Každou bramboru obalíme dvěma plátky slaniny. Pečeme 45 minut při 200 °C.
Krok 3: Asi 15 minut před koncem pečení brambory vyndáme a opět je obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátkem, aby brambory držely tvar.
Krok 4: Když brambory vyndáme, necháme je pár minut zchladnout. Pak je přibližně do 1/4 naplníme sýrem, který lehce umačkáme. Na sýr vyklepneme vejce a posypeme ho nadrobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem.
Krok 5: Plech vrátíme do trouby a pečeme 6-12 minut podle toho, jak moc chceme mít vejce vařená.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové sopky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RA87
Moje poznámka
Bramborové sopky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RA87
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 4 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 4 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 6 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 9 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 10 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 10 hodinami
Arašídová bábovka
Denade před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
slanina,
sýr chedar,
vejce,
cibulka jarní,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)