Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy z trouby I

Koblihy z kynutého těsta, plněné marmeládou, neodmyslitelně patří k období masopustu. Tuto sladkou dobrotu si však můžete vychutnat kdykoliv během roku a nemusí být smažené, můžete je upéct i v troubě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

32 koblih o průměru 6,5 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce rozmícháme droždí s moučkovým cukrem na kašičku. Do misky přidáme 2 lžíce hladké mouky (odebereme z naváženého množství 500 g) a 100 ml vlažného mléka (též odlijeme z odměřeného množství 250 ml). Krok 2: Vše promícháme v hladké těstíčko (vznikne nám kvásek), které necháme pod utěrkou kynout 15 minut. Krok 3: Do větší misky (nebo do nádoby robota) dáme zbytek mouky, vanilkový cukr, špetku soli, zbytek vlažného mléka, rozpuštěné zchladlé máslo, rum, žloutky a vzešlý kvásek. Všechny suroviny promícháme v hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou kynout 1 hodinu. S umícháním těsta nám může pomoci kuchyňský robot nebo domácí pekárna. Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Vykynuté těsto rozválíme na placku, na polovině těsta si naznačíme kolečka např. skleničkou nebo vykrajovátkem. Na střed naznačeného kolečka dáme lžičku marmelády a překryjeme druhou polovinou těsta. Skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme koblihy tak, abychom kopeček marmelády měli ve středu. Krok 6: Vykrájené koblihy dáme na připravený plech a necháme ještě alespoň 20 minut kynout na plechu. Krok 7: Nakynuté koblihy pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 10-15 minut. Krok 8: Upečené a ještě horké koblihy potřeme rozehřátým máslem.

TIP: Časté chyby při přípravě domácích koblih

Zveřejněno 4. 1. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Z uvedené dávky je 32 kusů koblih o průměru 6,5 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy z trouby I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7pl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy z trouby I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7pl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Krásné koblihy máte, recept ukládám k vyzkoušení 😊

Monika146: Děkuji.

Jako malované

RubyRom: Děkuji, potěšilo.

:-)<3:yes::yes: Vypadají krásně, kdysi jsem je dělala a jsou i dobré ale stejně u nás každý chce ty pravé smažené. :-K

Marie Svarcova: Smažené jsou smažené, ale občas udělám odlehčené pečené.

Suroviny:
mléko, máslo, rum, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, mouka hladká, cukr vanilkový, sůl, marmeláda, máslo

Přidat fotografie receptu