Koblihy z trouby I
Koblihy z kynutého těsta, plněné marmeládou, neodmyslitelně patří k období masopustu. Tuto sladkou dobrotu si však můžete vychutnat kdykoliv během roku a nemusí být smažené, můžete je upéct i v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: V misce rozmícháme droždí s moučkovým cukrem na kašičku. Do misky přidáme 2 lžíce hladké mouky (odebereme z naváženého množství 500 g) a 100 ml vlažného mléka (též odlijeme z odměřeného množství 250 ml).
Krok 2: Vše promícháme v hladké těstíčko (vznikne nám kvásek), které necháme pod utěrkou kynout 15 minut.
Krok 3: Do větší misky (nebo do nádoby robota) dáme zbytek mouky, vanilkový cukr, špetku soli, zbytek vlažného mléka, rozpuštěné zchladlé máslo, rum, žloutky a vzešlý kvásek. Všechny suroviny promícháme v hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou kynout 1 hodinu. S umícháním těsta nám může pomoci kuchyňský robot nebo domácí pekárna.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Vykynuté těsto rozválíme na placku, na polovině těsta si naznačíme kolečka např. skleničkou nebo vykrajovátkem. Na střed naznačeného kolečka dáme lžičku marmelády a překryjeme druhou polovinou těsta. Skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme koblihy tak, abychom kopeček marmelády měli ve středu.
Krok 6: Vykrájené koblihy dáme na připravený plech a necháme ještě alespoň 20 minut kynout na plechu.
Krok 7: Nakynuté koblihy pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 10-15 minut.
Krok 8: Upečené a ještě horké koblihy potřeme rozehřátým máslem.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z trouby I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7pl
Moje poznámka
Koblihy z trouby I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7pl
Nejnovější recepty
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Přidáno před 12 hodinami
Krémová květáková polévka s noky
Přidáno před 13 hodinami
Česnečka s tvarůžkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s houbovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Dietní kulajda s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Cibulačka s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Polévka s drožďovými knedlíčky: Silný vývar s chuťově výraznými a vydatnými knedlíčky dokonale zasytí i skvěle zahřeje
Jak využít zázvor? Pikantní koření se hodí do „číny” i polévek, čaj z něj krásně zahřeje a kandovaný zázvor je zdravá dobrota
Pět levných večeří na všední den: Polévka couračka, kroupový šoulet nebo buřtguláš vyjdou do 30 Kč na jednu porci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
janem.k před 7 hodinami
Nepravá mozečková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Pizza bez droždí
bylinka2016 před 10 hodinami
Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
Lucie1001 před 10 hodinami
Provensálské kotlety v sýrové omáčce
DavidVolvo před 12 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
pavelcicha před 12 hodinami
Máslová vánočka z pěti pramenů
galada před 13 hodinami
Výborné lasagne
mariika před 13 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
tara23 před 13 hodinami
Podmáslová zelňačka s houbami
TondaJ před 15 hodinami
Suroviny:
mléko,
máslo,
rum,
žloutek,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
mouka hladká,
cukr vanilkový,
sůl,
marmeláda,
máslo
Komentáře (6)