Jablková buchta s karamelem
Jednoduchá a lahodná buchta je díky jablkům vláčná. Skvělou chuť zajišťuje osvědčená kombinace ořechů a karamelu, který přidáme ve formě pudinku a karamelového cukru. Podáváme ji jen tak, nebo potřenou krémem z pomazánkového másla.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s kypřicím práškem a sypkým pudinkem. Ořechy můžeme nastrouhat, nebo je jen nadrtíme. Vejce vymícháme s najemno nastrouhanými jablky, krupicovým a karamelovým cukrem a olejem. Postupně přimícháváme moučnou směs a nakonec ořechy.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péci na 190 °C asi 25 minut.
Krok 3: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme.
Podáváme pocukrované nebo můžeme nazdobit vyšlehaným pomazánkovým máslem s moučkovým cukrem.
Podáváme pocukrované nebo můžeme nazdobit vyšlehaným pomazánkovým máslem s moučkovým cukrem.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková buchta s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9AvW
Moje poznámka
Jablková buchta s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9AvW
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízová marmeláda
Cejenka před 2 minutami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 4 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 4 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 6 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 9 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 10 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 10 hodinami
Suroviny:
jablko,
mouka hladká,
ořechy vlašské,
vejce,
olej,
kypřící prášek,
cukr,
cukr krupice,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
pomazánkové máslo bez příchuti,
cukr moučkový
Komentáře (1)