Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková buchta s karamelem

Jednoduchá a lahodná buchta je díky jablkům vláčná. Skvělou chuť zajišťuje osvědčená kombinace ořechů a karamelu, který přidáme ve formě pudinku a karamelového cukru. Podáváme ji jen tak, nebo potřenou krémem z pomazánkového másla.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s kypřicím práškem a sypkým pudinkem. Ořechy můžeme nastrouhat, nebo je jen nadrtíme. Vejce vymícháme s najemno nastrouhanými jablky, krupicovým a karamelovým cukrem a olejem. Postupně přimícháváme moučnou směs a nakonec ořechy.  Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péci na 190 °C asi 25 minut. Krok 3: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme. 
Podáváme pocukrované nebo můžeme nazdobit vyšlehaným pomazánkovým máslem s moučkovým cukrem.

TIP: Další oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 6. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9AvW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9AvW

Marie

Suroviny:
jablko, mouka hladká, ořechy vlašské, vejce, olej, kypřící prášek, cukr, cukr krupice, pudink karamelový, cukr moučkový, pomazánkové máslo bez příchuti, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu