Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédská pánev (Pyttipanna)

Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a uzeniny a podáváme se sázeným vejcem a červenou řepou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Uzené maso a salám nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Zpěníme cibuli, orestujeme maso se salámem a nakonec vsypeme brambory.  Krok 3: Společně vše opékáme, pak zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme, až jsou brambory měkké, ale nerozvařené. Krok 4: Mezitím na jiné pánvi usmažíme čtyři sázená vejce. Krok 5: Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme sázeným vejcem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se sterilovanou řepou.

Zveřejněno 7. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédská pánev (Pyttipanna)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko1n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédská pánev (Pyttipanna)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko1n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, maso uzené, salám šunkový, vejce, cibule, máslo, olej, smetana, sůl, pepř mletý, řepa červená, petrželka

Přidat fotografie receptu