Bábovka s mákem a povidly
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly, mákem a bílou čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: V misce vyšleháme vejce s cukrem. Do těsta zašleháme jogurt, dále postupně přidáme i mák a povidla.
Krok 3: Do těsta zapracujeme mouku s kypřicím práškem, nakonec přidáme olej a nahrubo nasekanou čokoládu. Promícháme a těsto vlijeme do silikonové formy (není nutné vymazávat).
Krok 4: Pečeme 35-40 minut. Zda je hotová, vyzkoušíme špejlí. Po vyjmutí na ní nesmí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po vytažení z trouby necháme bábovku trochu vychladnout a ještě teplou ji vyklopíme. Krájíme ji až po vychladnutí.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s mákem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6Ql
Moje poznámka
Bábovka s mákem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6Ql
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 3 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 7 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 1 hodinou
Koka sušenky
faluska před 1 hodinou
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 3 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 4 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 7 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 16 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 20 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 21 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 21 hodinami
Suroviny:
cukr třtinový,
vejce,
jogurt bílý,
čokoláda bílá,
mák mletý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej,
povidla švestková
Komentáře (1)