Gazdovská sekaná
Gazdovská sekaná se skvěle hodí na víkend, dá se totiž servírovat nejen čerstvě upečená, s bramborovu kaší, ale i jako studená večeře s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou. Díky uzenému masu má zajímavou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Housky nakrájíme na kostičky a na suché pánvi dozlatova opečeme.
Krok 2: Maso opláchneme, hovězí a vepřovou plec překrájíme na kostky a umeleme. V míse promícháme s vejcem, jemně nasekanou cibulí a česnekem. Dochutíme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a majoránkou.
Krok 3: Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájené uzené maso a opečené rohlíky.
Krok 4: Z hmoty vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Povrch uhladíme navlhčenou rukou.
Krok 5: Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 60 minut, až je povrch zlatohnědý. Podáváme nakrájené na plátky, nejlépe s bramborovou kaší.
Zveřejněno 9. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gazdovská sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RALG
Moje poznámka
Gazdovská sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RALG
Nejnovější recepty
Kuřecí prso s dušenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Ovesné sušenky s pomerančovou kůrou
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová roláda plněná vaječno-sýrovou omeletou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Knedlíky ze žitného kvásku
Přidáno před 17 hodinami
Brambory plněné brynzou
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno 8. 1. 2025 18:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Katův šleh neboli „kaťák“ nejvíc frčel v osmdesátkách: Recept na tuhle hospodskou baštu ale milujeme dodnes
Rychlá kuřecí svíčková: Levnější varianta luxusního nedělního oběda skvěle chutná a je snadná na přípravu
Masopustní tvarohové koblihy krok za krokem: Důležité je pohlídat hustotu těsta a správnou teplotu oleje na smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovar z krůtího masa
Iwana666 před 7 hodinami
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Jan Nemec před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
Hanushka před 8 hodinami
Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
wimra před 8 hodinami
Kandovaná pomerančová kůra
janpoho před 11 hodinami
Francouzské palačinky
LidaM před 12 hodinami
Bábovka bez vajíček
jan.cajthaml.04 před 13 hodinami
Polévka z uzených žebírek
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
plec hovězí,
maso uzené,
cibule,
česnek,
sýr eidam,
vejce,
houska,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
majoránka
Komentáře (1)