Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gazdovská sekaná

Gazdovská sekaná se skvěle hodí na víkend, dá se totiž servírovat nejen čerstvě upečená, s bramborovu kaší, ale i jako studená večeře s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou. Díky uzenému masu má zajímavou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na kostičky a na suché pánvi dozlatova opečeme. Krok 2: Maso opláchneme, hovězí a vepřovou plec překrájíme na kostky a umeleme. V míse promícháme s vejcem, jemně nasekanou cibulí a česnekem. Dochutíme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a majoránkou. Krok 3: Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájené uzené maso a opečené rohlíky. Krok 4: Z hmoty vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Povrch uhladíme navlhčenou rukou. Krok 5: Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 60 minut, až je povrch zlatohnědý. Podáváme nakrájené na plátky, nejlépe s bramborovou kaší.

TIP: 20 receptů na sekanou

Zveřejněno 9. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazdovská sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RALG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazdovská sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RALG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plec vepřová, plec hovězí, maso uzené, cibule, česnek, sýr eidam, vejce, houska, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, majoránka

Přidat fotografie receptu