Drobné křehké slané pečivo s droždím
Drobné křehké pečivo je velmi lahodné a skvěle poslouží jako pohoštění pro návštěvu nebo křupání k večernímu filmu. Příprava kynutého těsta je sice časově náročnější, ale z uvedeného množství surovin získáte opravdu velké množství vynikajicích krekrů.
Postup přípravy
Krok 1: Do smotany vmiešame cukor a rozdrobíme droždie, necháme stáť asi 30 minút.
Krok 2: V múke rozmrvíme zmäknutý margarín, vmiešame soľ, žĺtky, smotanu s droždím, spracujeme cesto.
Krok 3: Necháme zakryté v teple asi 2 hodiny, cesto mierne narastie.
Krok 4: Cesto na pomúčenej podložke vyvaľkáme na hrúbku asi 12-15 mm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom alebo použijeme silikónovú pdložku. Odkrojky, znovu spracujeme a vyvaľkáme.
Krok 5: Prikryté necháme stáť asi 30 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, prilepíme orech, slnečnicu alebo iné.
Krok 6: Vkladáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút. na 180-200 °C.
Zveřejněno 8. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drobné křehké slané pečivo s droždím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5GzY
Moje poznámka
Drobné křehké slané pečivo s droždím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5GzY
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 5 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 6 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 10 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 11 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 13 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
margarín,
žloutek,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
vejce,
slunečnice loupaná,
mandle,
ořechy vlašské,
semínka dýňová
Komentáře (2)